Boshut 17

Tilburg – 1982

Lea en Bram Brouwer woonden aan de rand van de stad. Samen hebben zij twee dochters, Thirza (9) en Lydia (12). Thirza en Lydia zijn twee handen op een buik. Samen zetten zij zich af tegen de religieuze opvoeding van hun ouders.

Lea en Bram  leefden samen met hun dochters een teruggetrokken bestaan. Ze hadden geen behoefte aan contact met de rest van de buurt. Hetzelfde gold voor beide dochters. Ze trokken voornamelijk met elkaar op en hadden op school geen vrienden. Ze werden vaak gepest waardoor ze in de loop der tijd steeds meer tot zichzelf zijn geraakt.

Op 2 december 1982 werden zij op school niet meer gezien. Nadat beide dochters een week niet op school zijn geweest, besluit het bestuur van de school bij het ouderlijk huis langs te gaan. Er blijkt niemand thuis te zijn. Er gaan nog twee volle weken voorbij voordat op 16 december 1982 de politie ingelicht wordt door het schoolbestuur.

Ga niet naar binnen bij boshut 17

Er wordt een flinke zoekactie op touw gezet. De zoekactie gaat drie lange slopende maanden door en wordt uiteindelijk zonder succes gestaakt.

Meer dan een half jaar later stuiten twee jongens per toeval op een boshut diep in de bossen van Tilburg. De boshut is gebouwd van grote boomstammen en valt compleet weg tegen de achtergrond. Het complete gezin wordt dood aangetroffen in de boshut. Naast de deur hangt een bordje met nummer 17

Alle vier de gezinsleden liggen roerloos rondom een ouijabord in de hut. De politie start direct een onderzoek naar de dood van het gehele gezin. Tot op heden is echter nooit naar buiten gebracht hoe en waarom het gezin is gestorven.

Na anderhalf jaar is het onderzoek stopgezet en de boshut weer vrijgegeven. De bizarre dood van familie de Brouwer blijft een macabere onopgeloste zaak.

Ga niet naar binnen bij Boshut 17…!

Boshut 17 is de nieuwste escape room van Locks&Keys Escaperoom. Dit is niet zomaar een escape room, maar dit is de engste escape room van Nederland! Om de kamer te betreden moet je 18 jaar of ouder zijn, geen hartklachten, epilepsie of PTSS hebben of zwanger zijn, ook voor mensen met claustrofobie is de kamer niet aan te raden.  Mocht je ondanks onze waarschuwing Boshut 17 zelf willen ervaren? Boeken doe je hier!