Wat is een escape room?

Een escape room is volgens Wikipedia: een interactief spel waarbij een groep mensen in een kamer wordt opgesloten. De deelnemers moeten door middel van het zoeken naar sleutels, codes en aanwijzingen en door het oplossen van puzzels en raadsels de kamer binnen een bepaalde tijd (meestal een uur) proberen te verlaten. De trend is overgewaaid vanuit Hongkong en Japan en is gebaseerd op een computerspel dat “Escape the room” heet. Sinds eind 2015 zijn escape rooms ook in Nederland te vinden. In Azië en Amerika hebben escape rooms vaak een horrorthema. In Europa is er in de thematiek van de kamers iets meer verscheidenheid en zijn er bijvoorbeeld ook misdaad, mysterie en detective kamers.

Niet eng, wel spannend

Jezelf met een groep laten opsluiten in een escape room is in Nederland vaak minder eng dan de naam doet vermoeden. In veel escaperooms is het zelfs niet eens de bedoeling om binnen een uur te ontsnappen. De doelstelling van een escape room kan dan ook verschillen. Het onschadelijk maken van een bom, het oplossen van een mysterie of het vinden van een dader. Het kunnen allemaal doelen zijn die je in een escape room zou kunnen doen.

Wat is een Escape Room bij Locks & Keys?

Bij Locks & Keys in Tilburg heb je de keuze tussen drie totaal verschillende escape rooms. In De Bank probeer je onze hightech beveiligingssystemen te omzeilen om zo een aanval te doen op de rijkgevulde kluis. Speel je Het geheim van Schrobbelèr dan ga je op zoek naar het overheerlijke receptuur dat Jan Wassing ooit bedacht voor zijn unieke kruidenlikeur Schrobbelèr. In Boshut 17 onderzoek je de bizarre dood van familie de Brouwer. Tot nu toe is en blijft dit een macabere onopgeloste zaak.

Boek een spannend avontuur

Zin in een spannend avontuur? Met jouw vrienden, als teamuitje of vrijgezellenfeest bijvoorbeeld: boek dan deze unieke en spannende ervaring in een van de escape rooms van Locks & Keys