Teambuilding

Nieuw en onderscheidend
Een escape room leent zich uitstekend voor teambuilding omdat u zowel tijdens uw werk als in een escape room niet verder komt zonder een goede samenwerking en communicatie. Deze manier van teambuilding is nieuw en onderscheidend. Medewerkers maken kennis met elkaar in een andere omgeving dan de werkvloer en u kunt er zo op een speelse manier achter komen hoe uw team functioneert. Vanaf het moment dat mensen een escape room binnen gaan schieten zij in een ‘overlevingsmodus’ en zullen zij zo snel mogelijk aan de opdracht willen voldoen om te kunnen ontsnappen. Zij moeten presteren onder druk, ervaren stress en plezier en laten daardoor natuurlijk gedrag zien. Op deze manier kunt u zien wie welke talenten bezit en waar de verbeterpunten liggen.

Professionele begeleiding
Wij werken met professionele begeleiders die van tevoren samen met u en uw team teamdoelen en individuele doelen opstellen. De begeleiders houden u nauwlettend in de gaten via live videobeelden en bespreken achteraf hoe er aan de doelen is gewerkt en hoe het groepsproces is verlopen. Onze begeleiders hebben een achtergrond in de psychologie, creatieve therapie en coaching en zijn getraind in het bestuderen van gedrag in een speelse omgeving.

Persoonlijke eigenschappen en groepsdynamiek
Vanaf het eerste moment dat de medewerkers de escape room binnen stappen wordt duidelijk wie welke rol vervult. Vaak zien we een natuurlijke leider die delegeert en de koppen dezelfde richting in probeert te krijgen, een specialist die zich verdiept in de puzzels, een verbinder die voor samenwerking zorgt en een denker die de rode draad in het verhaal probeert te vinden. Deze eigenschappen kunnen passen bij de functie die elke medewerker in het bedrijf heeft, maar er kunnen ook nieuwe talenten aan het licht komen. Naast de persoonlijke eigenschappen is er ook goed te zien of de groep samenwerkt, open communiceert en elkaar vertrouwt. Dit maakt een escape room uiterst geschikt om uw team eens nader onder de loep te nemen.

Mogelijkheden voor uw bedrijf
Elk bedrijf is welkom bij Locks & Keys om een escape room te spelen als teambuildingsactiviteit. U kunt lang nagenieten van een uniek uitje en ervaart daarnaast veel profijt in uw dagelijkse werkzaamheden door de analyses en adviezen van onze professionele begeleiders.

Voor teamleiders bestaat er de mogelijkheid om tijdens het spel het team te observeren en evalueren. Dit kan door live mee te kijken in de escape room via videobeelden en audio. Waar werkt het team samen en waar liggen de valkuilen? Natuurlijk is het ook leuk en raadzaam om zelf de escape room te betreden en direct te zien en te ervaren hoe het team presteert.

Wij beschikken over een aantal verschillende escape rooms die gebruikt kunnen worden voor uw teambuildingsactiviteit. Escape room: ‘De Bank’ is uitermate geschikt voor teambuilding omdat de puzzels een verkapte IQ-test zijn en de stressfactor in deze escape room een grote rol speelt. De escape room is met maximaal 8 personen te spelen. Wanneer u met een grotere groep bent (9 t/m 20 personen) is het mogelijk om meerdere escape rooms tegelijk te spelen en met meerdere professionals te werken. Het is ook mogelijk om de escape rooms na elkaar te spelen. Het team wordt opgesplitst in groepen van 5 t/m 8 personen die één voor één de escape room in gaan. Elke groep wordt hierbij afzonderlijk geëvalueerd om de persoonlijkheid van de evaluatie te waarborgen.

Belastingvoordeel
Bedrijfsuitjes vallen onder de werkkostenregeling. Dit houdt in dat er maximaal 1,2% van de totale loonsom besteed mag worden aan extra’s zoals kerstpakketten, uitjes etc. Wanneer er meer wordt besteed dient hier 80% belasting over betaald te worden. Dit geldt echter niet voor teamcoaching! Dit is volledig aftrekbaar en valt dus buiten de regeling. Wij zijn niet de ontvanger van het belastingvoordeel en kunnen daarom geen garantie geven. Overleg voor de zekerheid van tevoren altijd even met uw belastingconsulent of de Belastingdienst.

Address: Besterdring 225A, 5014 HK Tilburg
Phone: 06 – 31 55 57 44